Back to top

Samit nesvrstanih

Samit Nesvrstanih je skup skejtera, umetnika, zidara i muzičara. Samit na kojem ćeš upijenu energiju proslediti dalje i tako ohrabriti i sebe i druge da rade ono što stvarno vole.
Pored ”street” vožnje koja je inicijalni pokretač za nastanak festivala, ovogodišnji program koncipiran je u vidu filmskih projekcija, izložbi fotografija, DIY i filming radionica. Festival je osmišljen tako da se po prvi put u Srbiji predstave najaktuelniji i najznačajniji umetnički projekti skejtera širom sveta. Primarna ideja koja obuhvata ova četiri dana je da se prenese znanje i iskustvo iz svakog segmenta skejt kulture proleterima kojima je skejt nezaobilazna svakodnevnica, ali i da se ova subkultura predstavi onima koji se sa njom susreću po prvi put.
Samit Nesvrstanih počeo je kao skejt takmičenje na ulicama Beograda koje je organizovala Provins ekipa.
Na protekla tri Samita 2017. – 2020. godine okupili smo preko 300 skejtera sa čitavog Balkana i Evrope.
U želji da se cela ideja proširi i da spojimo skejt i umetnost, nastao je Samit team koga čine skejteri i multimedijalni umetnici koji su zajedničkim snagama sazidali ovaj festival.
Članovi tima:
Danilo Pisanjuk, Aleksa Vitorović, Luka Milosavljević, Damjan Dobrila, Igor Grahovac, Nebojša Resanović, Hana Piščević, Nevena Petrović, Ana Golubović, David Milosavljević, Lars Ekberg, Nemanja Ćirić, Rale Obrenov, Laura Ferrero, Nisam Slavko, Terzo Terza