JAVNI POZIVbijenale mladih 2023.

JAVNI POZIV MLADIMA U POLJU KULTURE I UMETNOSTI ZA UKLJUČENJE U ORGANIZACIONI TIM BIJENALA MLADIH

Organizacioni tim Bijenala mladih 2022. poziva svoje koleginice i kolege, mlade ljude koji se bave umetnošću, kustosiranjem, istorijom i teorijom umetnosti, društvom, produkcijom i drugim delatnostima u polju kulture i umetnosti da se priključe zajedničkom radu na javnim pripremama za drugo izdanje manifestacije Bijenale mladih.

U cilju pravljenja iskoraka u proizvodnji i razumevanju umetnosti u savremenom kapitalističkom društveno-političkom kontekstu, mladi su pozvani da se uključe u (samo)organizaciju Bijenala mladih, odnosno da postanu deo Organizacionog tima – kolektivne mreže unutar koje će istraživati, stvarati i producirati sopstvene radove, ali i okvir njihovog nastanka i javnog delovanja. Uključivanje u rad organizacionog tima Bijenala mladih je prilika za sticanje iskustva u produkciji sopstvenog rada, kustoske i produkcijske artikulacije velikog kulturno-umetničkog događaja, razmenu različitih iskustava, znanja, širenje mreže i stvaranje kontakata, jačanje veza i osnaživanje samo-institucionalnih kapaciteta. U ovome će imati pomoć mentora i stručnjaka iz polja umetnosti – kroz javne diskusije, mentorske i kustoske radionice. 

Ideja Bijenala mladih nije bazirana na pravljenju još jedne u nizu velikih izložbi, nego formiranju platforme za rad, udruživanje, samoorganizaciju i kolektivizaciju celokupnog iskustva rada u umetnosti. Na ovaj način Bijenale mladih promoviše nepokolebljive egalitarne principe, saradnju, zajedništvo, otvorenost i emancipatorsku ulogu i funkciju umetnosti u društvu danas. ULUS-ovo Bijenale mladih je mišljeno kao alternativa dominantnim odnosima koji se reflektuju i na svet umetnosti, demontaži i prevazilaženju ustaljenih hijerarhijskih obrasaca, kompetitivnosti i klijentilističkih odnosa unutar proizvodnje umetnosti i kulture.

Poziv je upućen mladim protagonistima u polju kulture uzrasta do 35 godina.

Prijava se obavlja putem kratke google ankete na linku: https://forms.gle/jw1JFMNPDn1kwaYQA gde vas očekuje par kratkih pitanja i gde možete da ostavite svoje CV ili da u par kratkih rečenica napišete zašto ste se odlučili da postanete deo Bijenala mladih i koji vas deo organizacije najviše interesuje. 

Poziv je otvoren do 16. avgusta 2022

Svi prijavljeni biće kontaktirani i pozvani na susret uživo tokom avgusta. 

Radujemo se zajedničkom radu i saradnji!

Dobrodošli/e!

Organizacioni tim Bijenala mladih

KONKURS 03