Radujemo se učešću Heklerki na Bijenalu mladih! Pozivamo vas da im se pridružite na kolektivnim online radionicama PROTIV STRAHA / ANTI-FEAR, kao i na izložbi koja će proizaći iz ovog zajedničkog rada.

Obavezna registracija u @heklerke BIO.

Protiv straha / Anti-Fear je jedna od grana HEKLER asemblija započetog prošlog leta u toku pandemije u Bruklinu. Nastao je kao participativni kolektivni projekat, koji razmatra i neguje potencijale straha kao transformativnog sredstva za stvaranje prostora kolektivne imaginacije.

Radionice će rezultirati kolektivnom multimedijanom arhivom našeg višeglasja, kao i arhivom korišćenih kolaborativnih i kolektivnih metoda. Ona će uključivati video-rad i publikaciju u vidu radne sveske, kao i animirani film Sestrinstvo (Sisterhood, Jelena Prljević), koje ćemo izložiti u umetničkom prostoru Footnote centra u Beogradu. Tokom trajanja izložbe, u istom prostoru će se održati okupljanje i razgovori sa umetnicama, učesnicama i učesnicima koji su u Srbiji.

Radionice će se održati putem zoom onlajn platforme. Broj učesnika/ca na pojedinačnim radionicama je ograničen na 30 radi intimnijeg kolektivnog rada. Radionice se vode na bosanskom, hrvatskom, srpskom i engleskom.


Heklerke: Sonja Blum, Milica Grbić, Jovana Đajić, Nadežda Kirćanski, Jelena Prljević, Natasa Prljević i Bojana Videkanić

Vreme radionica:
Sreda 4. avgust 17-20 h (CET) / 11am-2pm (ET)
Subota 7. avgust 17-20h h (CET) / 11am-2pm (ET)
Utorak 10. avgust 17-20 h (CET) / 11am-2pm (ET)

Trajanje izložbe u KC „Footnote“
23. avgusta – 5. septembra 2021. godine

 

Organizacioni tim Bijenala mladih 2021