Back to top
g

Poziv mladim umetnicima i umetnicama za Bijenale mladih -Javne pripreme

Drage kolege, mladi/e umetnici/e,

Pozivamo vas da nam se u subotu, 11. jula 2020 na terasi Umetničkog paviljona „Cvijeta Zuzorić“ sa početkom u 17h, pridružite na prvom sastanku – druženju povodom započinjanja rada na organizaciji BIJENALA MLADIH – JAVNIH PRIPREMA.

BIJENALE MLADIH – JAVNE PRIPREME su nulta tačka ULUS-ovog novog projekta BIJENALA MLADIH čije je prvo izdanje planirano za 2021. godinu. Reč je o manifestacji koja se, u jednoj meri, oslanja na ULUS-ovu tradiciju bavljenja mladim umetnicima koja je realizovana u perodu od 1972-92 – FONDU MLADIH, čiju arhivu ULUS i danas baštini.

Koncept ovogodišnjih JAVNIH PRIPREMA sastoji se u odabiru grupe mladih umetnika i umetnica koji će tokom prvih 20 dana avgusta ove godine (29.jul-20.avgust) proći kroz radionice za mlade umetnike i umetnice s ciljem izgradnje organizacionog tima budućeg Bijenala. Mladi umetnici i umetnice će tokom ovog perioda imati priliku da sarađuju sa različitim ekspertima iz oblasti izlagačkih politika, savremenih kustoskih i kritičkih koncepcija, fandrejzinga, organizacije velikih kulturnih događaja, saradnje sa medijima, radnih prava umetnika i fer plaćenosti za umetnički rad, da saznaju više o „Fondu maldih“ i istorijatu ULUS-a, ali i ovladaju znanjima iz drugih oblasti, kojima će sebe osnažiti za samostalnu organizaciju ULUS-ovog 1. BIJENALA MLADIH tokom sledeće godine. 

Poziv je upućen pre svega mladim umetnicima do 35 godine starosti koji spadaju u kategoriju novih članova ULUS-a, ali i studentima završnih godina studija na umetničkim akademijama i fakultetima i drugim mladim stvaraocima koji trenutno nisu članovi Udruženja, ali razmišljaju o tome da postanu. 

Subotnje druženje organizovaćemo u neformalnoj atmosferi, kroz druženje, razgovor o Udruženju, Paviljonu „Cvijeta Zuzorić“, planiranom programu za avgustovske „Javne pripreme“ i svim ostalim pitanjima koje budemo zajednički smatrali važnima. 

Pozivamo vas da nam se pridružite!

Cordially,

Umetnički savet ULUS-a i Inicijativa ULUS MLADI