Back to top

Trišnja – radionica /// Luna park

U Luna Parku na Kalemegdanu 5, 6 i 7. avgusta od 17h do 21h će biti održana radionica – Projekat Koštica: Život jedne Trišnje (igra rečima višnja+trešnja).
 
U pitanju je interaktivna radionica cikularne ekonomije koja ima za cilj da edukuje i upozna ljude sa samim pojmom. Takođe pruži jedan održiv, kreativan, zdrav pogled na našu budućnost i nadamo se inspiriše na slične aktivnosti. Pored edukacije cilj je da predstavljenje model saradnje pojedinaca, društva sa privatnim, u našem slučaju fabrikama i hladnjačama, i javnim sektorom – gradskim zelenilom i na taj način prikažemo da je promena moguća samo ako se svi ujedinimo i radimo zajedno.
 
Kroz radionicu posetioci će imati priliku da naprave svoj terapeutski jastuk punjen košticama trišnje, koji kada se zagreje emituje toplotu i pored toga miriše fenomenalno! Za svaki napravljen jastuk posetioci će po svom nahođenju moći da prilože donaciju kojom će potom biti kupljene sadnice trišnje. Autorke će sve prikupljene donacije bez cenzure iskomunicirati sa javnošću, sa idejom da podignu javnu svest o pravu građana na slobodu informisanja, bez cenzure i laži. „Cherry on the top“ projekta je akcija sađenja drveća trišnje kao interpretacija i motiv aktivizma u Beogradu. Novi vid otpora i protest, koji treba da pošalju poruku društvu: „Dosta priče, počni da sadiš!
Sve što vam treba je da donesete start 100% staru pamučnu majcu i želja da ozelenite Beograd. OČEKUJEMO VAS!

Molimo sve posetioce da se pridržavaju svih aktuelnih pandemijskih mera opreza i budu odgovorni prema sebi i drugima.

Organizacioni tim Bijenala mladih 2021