Back to top
s

Trajno otvoreni poziv mladima da se ukljuce u rad organizacionog tima bijenala mladih

Trajno otvoreni poziv mladima da se uključe u rad organizacionog tima Bijenala mladih

Grupa učesnika javnih priprema Bijenala mladih poziva svoje koleginice i kolege, mlade ljude koji se bave umetnošću, kustosiranjem, istorijom i teorijom umetnosti, produkcijom i drugim delatnostima u polju kulture i umetnosti da se priključe zajedničkom radu na pripremi ove manifestacije.

Bijenale mladih je inicijativa pod okriljem Udruženja likovnih umetnika Srbije u okviru koje će tokom 2022. i 2023. godine biti organizovana međunarodna izložba savremene umetnosti mladih, radionice produkcije radova kao i višenedeljni diskurzivni program.

U programskom smislu, Bijenale je zamišljeno kao mesto koje odgovara na zajedničke potrebe svih koji učestvuju u njegovom stvaranju, što uključuje ne samo produkciju i izvođenje umetničkih radova, već i izgradnju diskursa i distribuciju znanja.

U organizacionom smislu, Bijenale je platforma za horizontalnu saradnju i razmenu novih i afirmisanih aktera u polju umetnosti, otvorena za nove učesnike i partnerstva, predviđajući mogućnost kontinuiranog ili povremenog angažovanja.

Uključivanje u rad organizacionog tima Bijenala mladih otvara priliku za sticanje iskustva realizacije velikog međunarodnog događaja i ostvarivanje novih kontakata, kao i mogućnost uticaja na politiku razvoja izlagačke prakse mladih.

Prijave učešća su moguće putem mejla ulus.bijenalemladih@gmail.com ili preko društvenih mreža Bijenala mladih i Udruženja likovnih umetnika Srbije.

Poziv je trajno otvoren, a mogu javiti svi zainteresovani do 35 godina starosti.

Više o ovoj inicijativi možete saznati u osnivačkom dokumentu Bijenala mladih koji predstavlja okvir za delovanje svih okupljenih učesnika.