Back to top

. Saradnici

Dom kulture „Studentski grad“

Bulevar Zorana Đinđića 179, 11070 Novi Beograd, Srbija

Dom kulture „Studentski grad“ je ustanova studentske kulture koja se nalazi u jednom od najvećih kampusa u regionu – u srcu Studentskog grada na Novom Beogradu. Na repertoaru  svakodnevno se nalaze filmovi, pozorišne predstave, kvalitetni koncerti, izložbe, književne večeri, radionice i predavanja, razgovori i debate o aktuelnim i popularnim naučnim i društvenim temama.

U Domu kulture „Studentski grad“ (DKSG) je realizovano preko 30.000 različitih programa od osnivanja sa preko 3 miliona posetilaca, a bogata biblioteka upiše godišnje par hiljada članova. Stoga se može reći da je DKSG po raznovrsnosti, obimu, brojnosti i dometima ostvarenih programa, jedna od vodećih ustanova kulture u zemlji.

Poseban je i po brojnim radionicama, pa je tako kroz škole glume, pevanja, sviranja, kreativnog pisanja, slikanja, filmske režije, učenja jezika, digitalne pismenosti i brojne druge, prošlo hiljade polaznika, a neki od njih danas su poznati i uspešni umetnici, naučnici, kreativci, lideri u svojim oblastima.

DKSG je otvoren 24. maja 1974. godine.  Osnivač Doma kulture bio je Univerzitet u Beogradu i Univerzitetski odbor Saveza Studenata Beograda, a u skladu sa Zakonom o učeničkom i studentskom standardu, donetim 1992. godine, DKSG je postao ustanova učeničkog i studentskog standarda, dok su osnivačka prava preneta na Vladu Republike Srbije. Danas je DKSG  pod okriljem Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije.

Zvanično ustanova studentske kulture, DKSG je više od toga – mesto gde su obrazovanje i umetnost dostupni svima, pre svega studentima, ali i široj publici, gde se neguje spoj prosvećenosti, debate, kritičkog mišljenja i kreativnosti, duh saradnje, učenja i solidarnosti.

. Spozori

. Podrška

. Hvala

Studentima i studentkinjama Arhitektonskog fakulteta, Pavlu Stamenoviću, Petru Cigiću, Sanjinu Ćoroviću, Stevanu Vukoviću, Maji Ćirić, Ireni Ristić, Marijani Cvetković, Maji Lalić, Branislavu Dimitrijeviću, Divni Vuksanović, Jeleni Vesić, Dejanu Vasiću, Aleksandriji Ajduković, Isidori Ilić, Nadi Grozdanić, Mirjani Bobi Stojadinović, Kseniji Đurović, Aleksandru Stevanoviću, Pavlu Kneževiću, Oliveri Vukotić, Ljubomiru Latinoviću, Jovanu Trifuljesku, Zoranu Vukoviću, Slavici Obradović, Milanu Nikoliću, Goranu Despotovskom, Nikoli Stankoviću, Aleksandri Mitić, Lavu Mrenoviću, Jeleni Gugi, Maji Stanković, Nemanji Lađiću, Milošu Kovačeviću…