Back to top

Light motive /// Žurka u Fusnoti

Polako zaokružujemo priču Bijenala mladih i želeli bismo to da proslavimo – u nedelju 29.08.2021. u 19h dodjite u KC Fusnota (Strahinjića bana 12) da se igramo svetlom i rečima. 

Light motive* (original spelling – leitmotif ) Bijenala mladih jeste mladalačka poletnost i stvaralaštvo a Footnote centar je upravo mesto koje nam omogućava da ih u punom sjaju i ispoljimo.

U nedelju bacamo reči u dela i lightroom iz ps u prostor i transformišemo ga – plesni podijum pretvaramo u light of the party jer smo tako u mogućnosti! Šalu na stranu, kao većitim optimistima, muka nam je više od traženja svetla na kraju tunela, žmurke predugo traju i mi se uvek zapljunemo poslednji.
Zato smo odlucili da svetlo stvorimo sami, mada isto kao kod svetloguzaca svitaca, što nas je više, jače ce da svetli. Zato dođi da blještimo dok ne oslepimo.

Ulaznica za događaj će biti bilo kakav odbačen / zaboravljen predmet: prazna limenka piva, tekstil, sijalica, kutija šibica, plastična flaša ili bilo koji umetnički alat. Simbolično stvaramo ni iz čega – nešto. Tako da, što više ničeg imamo, to ćemo više stvoriti.


/// Molimo sve posetioce da se pridržavaju svih aktuelnih pandemijskih mera opreza i budu odgovorni prema sebi i drugima.


Organizacioni tim Bijenala mladih 2021